ZODIÁKUSJEGYEK - RÁK
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

A Rák hava

Június 22. – Július 21.

 

 

 

A Rák jegy a Hold uralma alatt áll. A Víz elem Kardinális energiahasználatú jegye.

Jelmondata: Én gondoskodom! Szükség van rám! 

Gondoskodó szeretet jellemzi. A férfi elsősorban anyagi gondoskodásban éli meg. A holdi hatásból fakadóan feminin alkat, még férfiak esetében is. Testsúlya is állandóan változik, hízik és fogy. Érzelmei irányítják. Belső világa nagyon gazdag. Ami kívül van az a Rákot nem érdekli, ami fontos, az mind belül van. Befogadó és elfogadó. Romantikus, végtelenül szentimentális és intuitív. A közelség és az intimitás fontos számára. Szeret utazni, de egy idő után honvágya van. A hajózás az igazi Rák utazási mód. Az otthonhoz, a családhoz való kötődése nagyon mély.

Diszharmonikusan: Uszító, pletykás. Mindenen meg tud sértődni, hisztérikus személyiség. Érzelmei csapongóak, változékonyak. Önbizalomhiány és önsajnálat jellemzi. A legaggodalmasabb jegy. Nem a jövő érdekli, hanem a múlt, ezért nehezen enged el, zár le. Házasságkötés után nagyon el tudja magát engedni. Meghízik és elhanyagolja külsejét, ápolatlan. Érzelmi zsarolásban verhetetlen.

Életfeladata a másokról való gondoskodás. Ezt a legkönnyebb családon belül megélni, ezért fontos számára az otthonteremtés és a családalapítás. A gondoskodás alárendelődést jelent egy gyengébb akaratnak, hiszen csak arról lehet gondoskodni, aki valamilyen módon kiszolgáltatott helyzetben van.

A Rák szülő igazi „tyúkanyó” típus. Nem engedi el a gyermeket a szoknyája mellől. Halálra aggódja magát, hogy valami baja lesz a gyermekének! Süt-főz, tízórait csomagol, sálat, kesztyűt, sapkát húz a gyermeke fejére, ha kicsit is hidegebbre fordul az időjárás. Mindent meg lehet vele beszélni.

A Rák gyermek: Az óvodában kedvenc szerepjátéka a papás-mamás. Szeret otthon segíteni a főzésben, takarításban, kistestvér gondozásában. Sajnos az egyik leglustább jegy. Nagyon nehéz motiválni, megmozgatni. Sokat álmodozik, fantáziál. Kedveli a meséket és az olvasást. Fantáziavilága nagyon színes.

A Rák betegségei: A gyomor és a női nemi szervek a Rák jegy fennhatósága alá tartoznak. A tüdő alsó része, a nyálkahártya, a mell, a petefészek, a méh, a here mind Rák analógia. A szervezet folyadékháztartásában is szerepe van, így az ödéma képződés is hozzá tartozik.

A Rák jegyűek lassúsága megőrjíti a gyors Ikrek jegy szülötteit.

Rák hivatások: szakács, ingatlanügynök, óvónő, családsegítő, főállású anya, szülésznő, belső építész, pincér.

Híres Rákok: Lady Diana Spencer, Tom Hanks.